Da li je SHR laser učinkovita tehnologija?


Posljednjih godina došlo je do inovacija u IPL i Laser industriji. Jedna od poznatijih je SHR (Super Hair Removal) tehnologija trajnog uklanjanja dlačica. Portali i saloni obećavaju potpuno bezbolno uklanjanje dlačica. Međutim stvari u praksi su drugačije.

SHR nije učinkovita metoda uklanjanja dlačica, a u ovom blogu to objašnjavamo

Velika je razlika između SHR-a i klasičnog IPL ili Laser uređaja

SHR metoda razvila se u cilju bezbolnih i brzih tretmana baziranih na postepenoj akumulaciji topline u dlaci. Jačina bljeska je slična kao kod kućnih IPL uređaja. Moguće je dlake razrijediti ili malo usporiti ali ne trajno ukloniti.  Problematiku jakih i crnih  neželjenih dlačica na licu je nemoguće riješiti SHR laserom.

Osjet klasičnih IPL i Laser tretmana ovise o više faktora: boji kože, gustoći i debljini dlake te području koji se tretira. Ali opet ako se usporedi klasična depilacija sa klasičnim IPL tretmanom, može se reći da je “bezbolan”.  U svijetu postoji samo dvije kompanije koje proizvode vrhunske i klinički ispitane SHR uređaje a jedna od njih je EFB Beaute®Sve ostalo na tržištu su loše i jeftine kopije.

Ključna je kombinacija SHR-a i vrhunskog IPL ili Laser uređaja

Za vrhunski rezultat ključna je kombinacija SHR-a i klasičnog IPL-a. Zato jer će SHR metoda bezbolno ukloniti  određeni postotak jakih i crnih dlaka ali to nije kraj procesa. Međutim ostati će tanke dlake koje se ne mogu ukloniti  SHR metodom jer impuls nema dovoljno jaku energiju. Drugim riječima za  tanke dlake potreban je bljesak velike energije koji se izvodi klasičnim IPL-om ili Laserom.


VAŽNO

1. Zatražite →BESPLATAN TEST TRETMAN prije nego se odlučite platiti cijeli paket.

2. 99% SHR uređaja u Hrvatskoj je proizvedeno u KINI te nije prošlo EU testiranja tj. nema potvrdu od EU instituta da se može raditi na ljudskoj koži.

3. Cijena tretmana sa vrhunskim i medicinski odobrenim IPL ne može biti jeftin


Mali je broj educiranih izvođača SHR tretmana

Jako bitan element je educiranost osobe koja izvodi SHR tretman te tehnika rada. Edukaciju te vrhunsku tehniku izvođenja SHR tretmana mogu dati samo edukatori vrhunskih IPL proizvođača kojih je dvoje u svijetu i čiji su aparati  klinički testirani u nekom od instituta za klinička ispitivanja. Kako prepoznati i gdje otići na provjereno učinkovit tretman opisali smo na našem BLOGU.  EFB Beaute® kompanija iz Francuske razvila je i patentirala RHR (Safe Hair Removal) metodu te posjeduje kombinaciju RHR i klasičnog IPL tretmana koja je ključna za vrhunski rezultat i potpuno zadovoljstvo klijenata. To je sigurna i efikasna bezbolna metoda trajnog uklanjanja dlaka koja je testirana u Dermscan institutu u Lyonu te odobrena od francuskog ministarstva zdravstva.

Zaključak

SHR tehnologija koja se nudi po portalima u Hrvatskoj nije učinkovita za trajno uklanjanje dlačica.  Zbog slabe energije doći će samo do usporavanja rasta dlačica. Međutim nakon nekog vremena u još većoj količini će se vratiti. Da bi se dlaka uništila potrebno je napraviti tretman sa provjereno kvalitetnim i jakim Laser ili IPL uređajem.

Naruči se na besplatan testni tretman

Besplatne konzultacije uz mogućnost gratis testnog tretmana.

Naruči se