Uklanjanje Bora – Facelifting – Fotopomlađivanje

Lifting lica podrazumijeva anti-age tretmane koji su uglavnom uzrokovani fotostarenjem tj, prijevremeno zrelom i ostarjelom kožom . Novije vrijeme donosi sve češću potrebu za ovom vrstom tretmana. Fotostarenje možemo nazvati i modernim problemom današnjice.


Odnosi se na sve tipove kože i različita stanja. Prijevremeno zrela i fotoostarijela koža može se već pojaviti u ranim dvadesetima na određenim dijelovima kože (lice, vrat, dekolte).
Fotostarenje i prijevremeno ostarijela kože nastupa zbog neumjerenog izlaganja UV zračenju, environmental ageing – starenje od okoliša (ispušni plinovi, cigarete, zatvoreni prostor) , hormoni, neadekvatna kozmetika.

U koži se povećava nastanak slobodnih radikala ROS-a (reactive oxigen species) koje oštećuju građu stanice. Povećava se aktivnost MAP-a (matrixnihmetaloproteinaza) koje utječu na slabljenje kolagena i elastina što izaziva nastanak bora . Utjecajem ROS-a i MAP-a slabi hidrolipidna barijera i smanjuje hijaluronsku kiselinu u koži , koža postaje dehidrirana i površinski suha bez obzira na tip kože. Na ovakvoj koži često je prisutna i pojava hiperpigmentacije različitih oblika (pjegice, fleke, solarni lentigo)

Fotopomlađivanja – lifting lica

Lifting lica, uklanjanje bora i pomlađivanje, smanjenje nazolabijalnih bora, svjež i mladolik izgled?

Intenzivno filtrirano svjetlo djeluje na aktivaciju trombocita, koji stimuliraju fibroblaste što rezultira proizvodnjom kolagena i elastina Rezultat je poboljšanje i tonus, stabilnost dermisa, smanjene bore i fine linije tj. prirodno zatezanje lica.  Zbog reformacije kolagena smanjuje se pojava proširenih pora (kod masnijih tipova kože). Aktivacijom trombcita popravlja se struktura hidrolipidne barijere. Homogenizacija tena sa progresivnim nestajanjem pigmentacijskog poremećaja rezultira sjajnom i blistavom kožom.

Intervali između 2 tretmana: 2-3 tjedna
Učestalost tretmana: kura od 5-6 tretmana

 

Kandidati

Fotopomlađivanje je tretman namijenjen svim dobnim skupinama i svim tipovima kože jer intenzivno filtrirano svjetlo djeluje na aktivaciju trombocita, koji stimuliraju fibroblaste što rezultira proizvodnjom kolagena i elastina. Jednostavno rečeno bore na licu, vratu i bore oko očiju nestaju a koža se pomlađuje i dobiva mladoliki izgled

Kako se pripremiti za tretman?

Prije obavljanja ovog tretmana, koža se ne smije izlagati suncu ili solariju mjesec dana.
Potrebno je ispuniti formular sa podacima i izjavu o pristanku.
Tretiraju se samo zdrava područja kože.

Tijek tretmana

Dio kože koji se tretira potrebno je pripremiti na način da se koža očisti (lice) odstrani se šminka, krema. Odredi se fototip kože, nanosi se fotooptički gel. Pozicionira se optički vodič svijetla na gel, napravi se bljesak bez jakog pritiska. Polagano se pomjera optički vodič dok se ne izbljeska cijelo željeno područje.

Tretman ne rade:

Tretman se ne izvodi kod osoba koje konzumiraju bilo kakve ljekove osim paracetamola, aspirina i kontracepcijskih pilula.Određeni oblici epilepsije povezane sa bljeskajućim lampama. Pejsmejker, interni defiblirator. Upotreba proizvoda koji izazivaju fotoosjetljivost , najmanje sedam dana prije tretmana treba prestati upotrebljavati te proizvode (kreme za samotamnjenje). Ne tretiraju se područja sa tetovažama, sumljivim pigmentacijama, herpes, psorijaza. Trudnice se ne tretiraju.

Što nakon tretmana?

Nakon tretmana odstrani se gel, očisti tretirano područje, nanosi se hidratantna krema i zaštitni faktor 50spf.  Ukoliko želimo nanijeti make up na tretirano područje preporuka je upotrebljavati mineralnu kozmetiku.

Ne preporuča se izlagati suncu ili solariju dok se izvode sve tretmani.

Preporučeno je odraditi 5-6 tretmana u razmaku od 2-3 tjedna ovisi o stanju kože, potom održavanje svakih 3-6 mjeseci.

Prednosti EFB Beaute® IPL aparata

Klasični Laseri i IPL uređaji djeluju samo na vodu u koži što rezultira kratkotrajnim liftingom. Za razliku od njih  EFB Beaute® uređaji posjeduje patentiranu svijetlost valne dužine 475nm koja djeluje na aktivaciju trombocita a ne na vodu te na taj način stimuliraju fibroblaste što rezultira višegodišnjim liftingom tj. proizvodnja kolagena i elastina je stalna.

 

Iskustva i rezultati

IPL iskustva i rezultati na jednome mjestu a to je naša facebook stranica “Fotoepilacija – IPL experts“. Omogućili smo klijentima komentiranje i ocjenjivanje naših usluga. Sa preko 60 000 zadovoljnih klijenata i mnoštva pozitivnih komentara na društvenim mrežama možemo sa sigurnošću reći da smo IPL experti i lideri u regiji jer smo se susreli sa svim mogućim problemima i zahtjevima klijenata kojih je velik postotak bio nezadovoljan prijašnjih rezultatima u renomiranih poliklinikama do kvartovskih salona koji nude jeftine tretmane.

Kontaktirajte nas i saznajte sve informacije